Eğridere Çarşısı No:13 Merkez/ÇORUM

Mone Medical DMO İle Hedef Büyüttü

29.05.2009
975
Mone Medical DMO İle Hedef Büyüttü

2007 yılında Çorum Organize sanayinde Mone olarak Medical sektöründe çıkış Tirendine geçen ve gerek Türkiye Geneli gerekse Kıbrıs, Azarbeycan, İngiltere, İtalya, Portekiz, Suudi Arabistan, Dubai, Pakistan, Avusturya Cezair, Bahreyn, Katar, Seyşel adaları gibi çok sayıda Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Türk Cumhuriyetlerine uzanan Mone Medical, kısa adı DMO olan Devlet Malzeme Ofisine de girdi. Mevcut üretim hacminin yüzde 30 oranını İhraç ettiklerini belirten Mone Medical Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Şamlı Devlet Malzeme Ofisine girmeleri ile birlikte Mevcut İstihdamı artıracaklarını belirterek,” Organize sanayinde bulunan 30 Bin metrekare açık, 5 bin metrekare kapalı olmak üzere toplam 35 Bin metrekare alan üzerinde 40 çalışanımız ile Demirbaş Medical Üretim sektöründe son sistem makine ve sistem ile hizmet vermekteyiz. Bu sektörde Türkiye genelinde yaklaşık 10 firma bulunmaktadır. Ve bizim dışımızda ki en genç firmanın yaşı 20 dir. Biz ise, 2007 yılından sonra Mone ile birlikte geçen 2 yılın ardından özellikle Diyaliz ve Kemoterapi koltukları başta olmak üzere muayene diğer medical masa ve koltuk üretiminde kalite ve tercih noktasında zirvedeyiz. Biz Çorumu sadece Türkiye de değil, Dünya da ismini duyurmayı hedefledik. 2008 yılı cirosu 2 Milyon 6 yüz bin lira olan Mone DMO ya girmesi ile birlikte hedefini de 2 ye katlamış bulunmaktadır. Bunun başka bir anlamı da üretim istihdamını artıracak olmasıdır. Mevcut ürtimin yüzde 30 oranını ihraç eden Mone nin hedefi mevcut çalışan arkadaşlarımıza yaklaşık 50 kişi daha ilave etmek olacaktır. İstikbalde ise kapasite artırımı ile birlikte hedefimiz yüzde 50 ihracat, yüzde 50 iç piyasa talebini karşılamak olacaktır” şeklinde konuştu. Güven ve Kalite felsefesinin başarıyı da beraberinde getirdiğini vurgulayan Hayri Şamlı Türkiye genelinin ve Dünya ülkelerinin tercih ettiği Mone ürünlerini çok daha hesaplı fiyata vermek istedikleri Çorumda ki Özel hastanenin ise başka memleketten ürün tercih etmesine de anlam veremediklerini ifade etti.
Güven ve Kalite Başarıyı getirdi
Mone Medical’in sektör içerisinde kısa sürede zirveye çıkmasında Güven ve kalite anlayışının etkili olduğunu vurgulayan Hayri Şamlı,” Mone olarak bu sektör içerisine girerken Önceliğimiz Kalite ve Güven anlayışı oldu. Demirbaş Medical olarak bilinen ürünlerimizde kullandığımız Motor ve Elektronik parçaları Alanlarında kendilerini kanıtlamış olan Almanya ve Danimarka gibi ülkelerden alıyoruz. Bu alanda çok daha ucuz maliyetlere neden olabilen Çin malını tercih etmiyoruz. Burada esas önemli olan Elektronik ve Motor aksamı dışındaki tüm ürünlerin Türk Malı olmasıdır. Kullandığımız bazı parçaları da daha güvenli olması noktasında kendi firmamız bünyesinde imalata yönelmeyi hedefledik. Ürünlerde verilen garanti daha önce ürünleri alarak kullanan ve bugün için referans durumuna gelen kuruluşların tercihi Mone’yi zirveye taşımıştır. Bu başarı da Genel Müdürümüz Fatih Gökgöz bey başta olmak üzere imalatcısı, montajcısı ve satış bölümüne kadar tüm mesai arkadaşlarımızın özverili bir ekip çalışması vardır. Ben elde edilen bu başarının katlanarak büyüyeceğine yürekten inanıyor ve bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Bizim Özel anlayışını anlamak mümkün değil
Türkiye geneli ve Dünyanın dört bir tarafından Mone medical ürünlerinin tercih edildiğini belirten Hayri Şamlı,” Bu sektörde bu kadar tercih edilen ürünleri onların aldığı bedelin çok altında yani Gümrük nakliye v.s. giderlerini hatta kar marjından vazgeçerek kendi ilimizdeki özel hastaneye adeta katkımız olsun anlayışı ile nerdeyse maliyetine ürün vermemek ise gerçekten düşündürücüdür. Düşünün bir kere 2 yıl 3 yıl garantili Kıbrıs a mal veriyorsunuz. Karşı tarafa bir arıza durumunda servisinizi gönderebiliyorsunuz ve Avrupa, Ortadoğu Afrika ülkesi buna güveniyor. Sadece 5 Km mesafede Fabrikası ve servisi bulunan fabrikanın daha kaliteliyi daha uygun fiyata sunduğu ürün yerine daha fazlasını vererek dışardan alıyorsanız bu gerçekten şaşırtıcı ve düşündürücüdür. Burada ki sitemimiz mal satıp alamadığımız para düşüncesi asla değildir. Daha kaliteli ve hesaplı imkan sunulduğu halde memleket dışının izah edilemeyen tercih sebebi düşündürücüdür. Bizim rantla zaten işimiz olamaz. Sadece beyaz sayfada ki siyah noktaya serzenişimiz söz konusudur” dedi.

ETİKETLER:
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: